یکشنبە ٢٨ بهمن ١٤٠٣
هویت دو شهروند بریتانیایی کە پیشتر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در شهر کرمان بازداشت شدە بودند بە نامهای کریگ و لیندزی فورمن احراز شده است.
هویت دو شهروند بریتانیایی کە پیشتر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در شهر کرمان بازداشت شدە بودند بە نامهای کریگ و لیندزی فورمن احراز شده است.
پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
دو شهروند کُرد پیرو آیین یارسان و اهل بخش گهواره با اسامی ارسلان فتاحی و سامان صفری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در جوانرود بازداشت شدند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز چهارشنبە ١٠ بهمنماه ١٤٠٣ (٢٩ ژانویە ٢٠٢٥)، ارسلان فتاحی و سامان صفری، دو شهروند اهل گهواره و پیرو آیین یارسان در شهر جوانرود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به گفته یک منبع مطلع، ارسلان فتاحی و سامان صفری توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شدهاند.
این منبع افزود که ارسلان فتاحی پس از چند ساعت بازداشت موقت، آزاد شده؛ اما سامان صفری همچنان در بازداشتگاه نگهداری میشود و سرنوشتش نامعلوم است.
زمان تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات انتسابی به این شهروندان، اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
پنجشنبە١١ بهمن ١٤٠٣
حاجی «حمید گمشادزهی» سرطایفه و بزرگ طایفه گمشادزهی پس از احضار و مراجعه به شعبه ۶ بازپرسی دادگاه شهرستان زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز چهارشنبە ١٠ بهمن ١٤٠٣(٢٩ ژانویە ٢٠٢٥)، حاجی «حمید گمشادزهی» سرطایفه و بزرگ طایفه گمشادزهی پس از احضار و مراجعه به شعبه ۶ بازپرسی دادگاه شهرستان زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.
به نوشتهی حال وش، دادگاه شهرستان زاهدان روز گذشته حاجی حمید گمشادزهی را به دلیل اظهارات انتقادیاش علیه نیروهای امنیتی در مراسم تشییع پیکر برادرزادهاش در روز۱۹ دی ماە سال جاری، احضار و صبح امروز او را بازداشت کرد. وی در مراسم تشییع پیکر عبدالجلیل گمشادزهی که توسط نیروهای نظامی کشته شده بود، خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی گفته بود: «اگر میخواهید من را بکشید، بکشید، اما چرا به ناحق ظلم میکنید؟» همچنین از رفتار نیروهای نظامی انتقاد کرده و بر ناامنی در بلوچستان و ظلم به مردم این منطقه تأکید کرده بود. وی خواستار توجه مسئولان به مشکلات مردم و امنیت منطقه شد.
قابل ذکراست کە، صبح روز سهشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳، نیروهای نظامی در منطقه ماشکید، بدون هشدار و ایست قبلی، به سمت خودروی عبدالجلیل گمشادزهی، ۲۰ سالە و اهل گشت در شهرستان سراوان تیراندازی کردند که بر اثر اصابت گلوله، وی جان خود را از دست داد.
«سازمان عفو بینالملل» با انتشار فراخوانی، صدور حکم اعدام برای شش زندانی سیاسی در ایران را به شدت ناعادلانه خوانده و خواستار لغو فوری این احکام شده است.
در پی اعتراض به اعدام؛ علیه امجد امینی، پدر ژینا امینی دو پرونده قضایی تشکیل شد
علیه امجد امینی، پدر مهسا (ژینا) امینی در دادگاه پرونده قضایی تشکیل شده است. قرار جلب به دادرسی وی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام صادر و به دادگاه ارجاع شده است.
آموزش در ایران؛گرفتار ایدئولوژی حکومت و بحران عدالت و برابری...
هشدار عفو بینالملل درباره اعدام قریبالوقوع ۶ زندانی سیاسی
سازمان عفو بینالملل روز پنجشنبه ۴ بهمن (۲۳ ژانویه) در فراخوانی خواهان اقدام فوری برای شش زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر، اکبر (شاهرخ) دانشورکار، بابک علیپور، محمد تقوی سنگدهی، پویا قبادی و وحید بنیعامریان شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در اکتبر ۲۰۲۴ این شش نفر را به اتهام "شورش مسلحانه علیه دولت" (بغی) به اعدام محکوم کرده و اکنون این افراد در خطر اجرای حکم قرار دارند. افزایش صدور و اجرای حکم اعدام در ایران این روزها ابعاد نگرانکنندهای به خود گرفته و در داخل و خارج از کشور اعتراضات زیادی را برانگیخته است.
کشور سوئیس برای "مرگ غیرعادی" شهروند خود در زندان ایران پرونده باز کرد
به گزارش رسانههای سوئیسی دادستانی فدرال این کشور پروندهای را برای "مرگ نامتعارف" شهروند خود در زندان سمنان ایران گشوده است. دادستانی ادعای مقامهای جمهوری اسلامی مبنی بر این او "خودکشی" کرده را کافی ندانسته و اعلام کرده که در حال تحقیق درباره آن است. یک سخنگوی وزارت خارجه سوئیس گفته است که سفارت این کشور بارها تلاش کرده بود تا اطلاعات بیشتری از ایران دریافت کند و دسترسی کنسولی به شهروند خود داشته باشد، "اما تهران با اشاره به اتهامات جاسوسی این درخواستها را رد کرد."جامعە جهانی بهائیان در بیانیهای از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواست در نشست آتی بررسی ادواری جهانی شورای حقوق بشر در ژنو ، جمهوری اسلامی را به دلیل نقض مداوم و سیستماتیک حقوق جامعه بهایی مورد بازخواست قرار دهند.
این بیانیه افزود: نه تنها جمهوری اسلامی هیچ گام معناداری در جهت رفع آزار و سرکوب بهائیان برنداشته، بلکه نقض حقوق بشر جامعە بهایی در ایران شدت گرفته است. بهائیان ایران، که بزرگترین اقلیت دینی کشور هستند، در دوره تسلط جمهوری اسلامی بر ایران، از حقوق اولیه مانند تحصیلات عالی، اشتغال و دسترسی به خدمات عمومی محروم شده و مرتباً با مصادرۀ اموال، تخریب گورستانها و بازداشتهای خودسرانه مواجه میشوند.
کشته شدن دو قاضی مرگ قوه قضائیه ایران، مرکز رسانه قوه قضاییه ایران اعلام کرد که صبح امروز، علی رازینی ، رئیس شعبه ۳۹ و محمد مقیسه ، رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور در جریان یک سوء قصد کشته شدند. فرد ضارب که آبدارچی دیوان عالی کشور بوده، پس از این واقعه اقدام به خودکشی کرده است.
علی رازینی و محمد مقیسه، از قضات شناخته شده دیوان عالی کشور که از ناقضان حقوق بشر بودند، در طول فعالیت خود در سیستم قضایی جمهوری اسلامی، سابقه صدور و تایید احکام اعدام و حبس های طولانی مدت بی شماری را برای زندانیان سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی در کارنامه خود داشتند.
مؤسسه "المصطفی" در برلین اخیرا توجه ویژه نهادهای امنیتی آلمان را به خود جلب کرده است. این مؤسسه رسما به عنوان یک شرکت غیرانتفاعی با مسئولیت محدود، فعال است و در سال ۲۰۱۵ در پایتخت آلمان تاسیس شد.
سرپرست معاونت اورژانس اجتماع ایران، در خصوص آمار برخی آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: بیشترین موارد کودک آزاری در سنین بین ۵ تا ۱۰ سال اتفاق میافتد. در رابطه با فرار از منزل نیز اعلام کرد که بیشترین موارد مربوط به سنین ۱۵ تا ۲۰ سال است که اکثر آنان خانم و مجرد هستند.
خود کشی خالد پیرزاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین...
خانم پخشان عزیزی، امدادگر اهل مهاباد در سایه اتهاماتی که با شواهد متزلزل و بدون محاکمه عادلانه مطرح شدهاند، به اعدام محکوم شده است.
سپیده رشنو شهروند معترض به حجاب اجباری جهت اجرای حکم حبس احضار شد ...
امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از تأیید حکم اعدام موکلش توسط شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور خبر داد.
خانم غزل مرزبان، نوکیش مسیحی به حبس، شلاق و مجازات تکمیلی محکوم شد
غزل مرزبان، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به شش ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق و مجازات تکمیلی محکوم شد.